Armata de cuvinte

este unul din viciile mele sa colectionez lucruri marunte, dar unice in felul lor. colectionez cuvinte mici si micute, puse cap la cap, care stiu ca la un moment dat vor creste mai mari decat efemerul cotidian. vor ajunge sa fie puterea gurilor ce le detin si probabil insolventa gandurilor exprimate fara pic de regret. se vor intrupa intr-un tot unitar si vor spulbera tot in cale. se vor asterne pe multe foi nemarginite si vor tatua un mesaj bine definit in mintile receptorilor.

se vor identifica usor, usor cu persoana mea. cu acel copil care se infrupta din ele cu o pofta nestapanita si care ajunsese sa le culeaga pe fiecare in parte ca pe un nepretuit diamant. invata cu fiecare pas o noua strategie pentru asediul final pe care il pregatea cu prisosinta. cauta in tot ce il inconjura un nou drum accidentat care sa il pregateasca si mai intens. exercitiile erau grele, insa reusitele ii aduceau mereu zambetul pe buze.

acel copil s-a maturizat acum. s-a imbracat in uniforma de gala si e gata sa loveasca tot ce i-ar putea sta in cale. asediul e deja pornit, insa artileria sa se intareste pe zi ce trece. sigur nu va ajunge sa detina niciodata armata perfecta, dar cu siguranta va incerca intotdeauna sa obtina acest lucru. acest vis suprem care il plaseaza pe el mai sus de orice obstacol pe care l-ar putea intalni. si cand va ajunge sa simta ca nimic nu-i ma poate sta in cale se va simti realizat. dar nu si implinit !

implinit va fi cand sutele sale de asedii, ce lovesc fara incetare blancul foii, vor capata cea din urma scanteie… scanteia perenitatii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: