Pur eu

in fiecare dimineata aceiasi ochi isi deschid lumea in fata si, in fata oglinzii, incearca sa-si regaseasca esenta. mereu se gasesc tristi, veseli, insa acel gand, acea dorinta de cunoastere, nu inceteaza sa existe. continua cu o insistenta desprinsa parca din propria fiinta si nu isi defineste niciun raspuns.

de multe ori s-au intrebat cine sunt si cu ce scop au ajuns sa lumineze fiecare zi necontenit ?! daca tot ce percep ei in parte sunt lucruri identice cu cele vazute de persoanele din jur sau doar invatandu-le de mici sensul au ajuns sa-si insuseasca o imagine total eronata ?! oare ceea ce vad eu vezi si tu cu adevarat ? uneori ma indoiesc de asta ! sunt mult prea multe neintelesuri care ma inconjoara si mult prea putine raspunsuri pe care sa le am!

chiar si acesti ochi, singurele chei in enigmele luminii, sunt uneori mult prea primitivi pentru a putea deschide noua , si totusi vechea, tehnologie encriptica. cred ca, cu fiecare unda de lumina, fiecare firicel de soare, imaginea aceea din oglinda, rece sau calda, clara sau neconcludenta, tot neinteleasa imi va ramane…

si chiar si asa multi sustin ca ma cunosc… as vrea sa le raspund ca poate doar ma inteleg! imi inteleg starile, nelinistea, bucuria, dar in nici un caz esenta. pe ea nu o cunosc nici eu si nici nu cred ca voi ajunge sa o cuceresc vreodata. sarmul meu este mult prea palid in fata ei iar cuvintele-mi legate se fac din ce in ce mai mute.

totusi nu am sa renunt niciodata… am sa privesc in fiecare zi acea reflectie, acea oglindire si o sa-i soptesc suav…

oare cat mai ai de gand sa ma minti ?…

pe maine dimineata draguta…

2 comentarii

 1. maia said,

  decembrie 8, 2007 la 8:59 pm

  Gabriel Garcia Marquez : „Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persoana sa stie cine esti.”

  P.S. Vezi ca esti un mic plagiator desi blogul tau imbraca alta forma 😛

 2. aimoe said,

  decembrie 9, 2007 la 1:37 am

  nu am plagiat nimic… doar am tinut sa imi spun si eu punctul de vedere in ceea ce priveste acel gand 😛


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: